Hvis du har købt de lækre olier og balsamico fra Hinberg and Vanilla hos Design og handelshuset, har du sikkert allerede opdaget deres fantastiske smag og kvalitet. Men hvordan kan du bruge disse produkter på nye og spændende måder i din madlavning? Her er nogle kreative ideer til at få mest muligt ud af dine køb.
Vi har ikke skrevet hvilken smagsvariant af olier eller balsamico der skal bruges til de forskellige opskrifter, for her kan du vælge din favorit olie eller balsamico fra Hinberg and Vanilla, da alle de forskellige typer kan bruges til opskrifterne.
Personlig så fortrækker jeg at have en mørk balsamico som for eksempel Blåbær og havtorn balsamico, Blodappelsin balsamico, figen og dadel balsamico, hasselnød balsamico eller brombær og hyben balsamico og en lys balsamico som Hyldeblomst, æble og lime, Hyben balsamico, Granatæble balsamico eller Mango balsamico i mit køkken. Desuden har jeg altid en olivenolie fra Hinberg and Vanilla med rosmarin eller citron. Gå efter hvilken smag du kan lide og med 1 lys balsamico og 1 mørk balsamico sammen med 1 god olie, så kan du lave de mest fantastiske salater og retter.
1. Salatdressing med et Twist
Opskrift på Honning-Balsamico Dressing
Ingredienser:
- 3 spsk Hinberg and Vanilla balsamico
- 2 spsk honning
- 1 spsk dijonsennep
- 1 dl. olivenolie fra Hinberg and Vanilla
- Salt og peber efter smag
Bland balsamico, honning og dijonsennep sammen. Tilsæt olivenolien langsomt under konstant piskning, indtil dressingen er emulgeret. Smag til med salt og peber. Perfekt til en frisk grøn salat med nødder og frugt.
2. Marinade til Kød og Grøntsager
Marinade til Kylling
Ingredienser:
- 1/2 dl olivenolie fra Hinberg and Vanilla
- 1/2 dl sojasauce
- 2 spsk balsamico fra Hinberg and Vanilla
- 2 fed hvidløg, hakket
- 1 spsk frisk rosmarin, hakket
- Salt og peber efter smag
Bland alle ingredienserne i en skål. Læg kyllingestykker i en pose med lynlås, hæld marinaden over, og lad det marinere i mindst 2 timer eller natten over. Grill eller steg kyllingen for en saftig og smagfuld ret.
3. Bruschetta med en Gourmetsnert
Opskrift på Gourmet Bruschetta
Ingredienser:
- 1 baguette, skåret i skiver
- 1/2 dl. olivenolie fra Hinberg and Vanilla
- 2 store tomater, hakket
- 1/2 rødløg, finthakket
- Frisk basilikum, hakket
- Salt og peber efter smag
- 1 spsk balsamico fra Hinberg and Vanilla
Forvarm ovnen til 200°C. Pensl baguetteskiverne med olivenolie og bag dem i ovnen, indtil de er gyldne og sprøde. Bland tomater, rødløg og basilikum i en skål, og smag til med salt, peber og balsamico. Top de varme baguetteskiver med tomatblandingen og server straks.
4. Smagfuld Pasta
Opskrift på Pasta med Hvidløg og Olivenolie
Ingredienser:
- 400 g spaghetti
- 1/2 dl. olivenolie fra Hinberg and Vanilla
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 1/2 tsk chiliflager
- 1/4 kop friskrevet parmesanost
- Frisk persille, hakket
- Salt efter smag
Kog pastaen i saltet vand, indtil den er al dente. Opvarm olivenolien i en stor pande ved medium varme, tilsæt hvidløg og chiliflager, og sautér, indtil hvidløget er gyldent. Tilsæt den kogte pasta og bland godt. Server med friskrevet parmesan og persille på toppen.
5. Dessert med Balsamico
Opskrift på Jordbær med Balsamico
Ingredienser:
- 500 g friske jordbær, skåret i halve
- 2 spsk balsamico fra Hinberg and Vanilla
- 1 spsk sukker
- Frisk mynte til pynt
Bland jordbær med balsamico og sukker i en skål. Lad det marinere i 30 minutter, så smagene kan trænge ind. Server jordbærrene pyntet med frisk mynte for en enkel, men imponerende dessert.
God fornøjelse
Med disse opskrifter kan du virkelig få glæde af de udsøgte olier og balsamico fra Hinberg and Vanilla. Uanset om du bruger dem til salater, marinader, snacks eller desserter, vil deres unikke smagsprofil helt sikkert løfte dine retter til nye højder. Eksperimentér gerne med dine egne kreationer, og del dine favoritter med os!