Grillet Bornholmer gris af Mads Battefeld
Grillet Bornholmer gris, kinesisk BBQ
Østers og ingefær, Henne saltet citron vinaigrette
Saltet grøntsager med kombu
Cha Sui Bao - grissebasser. Koriander, purløgsblomst og mynte
”40 dag, 40 nat, Henne Hvidløg” & Bornholmsk sennep
.
Skanken kommes i vandbad i 28 timer ved 61 grader - udbenes og presses flad. Grønsagerne saltes, agurk, kinaradise, squash. Rulles op sammen med radiseblad og mynte. Saltede citroner skæres i tern, syltede ingefær skæres i tern. Østers skæres i tern og vendes sammen som en vinaigrette. Saucen er lavet på honning, soya, sød lakrids, æbleeddike, kanel, korianderfrø. Reduceret til en sirup glace.
Sauce
200 gram honning
100 gram soya, Japansk
30 gram Sweet Liquorice Syrup
50 gram æble eddike
3 kanel stænger
1 håndfuld koriander frø reduceres ned til det halve og smag til med eventuelt mere eddike
Cha sui boa
Lav en normal let bolle dej, Helst the boller.
Rul dem til boller og lad dem efterhæve, rul dem flade og tag lidt af dit grillet kød som du eventuelt kunne have tilbage fra dagen før, og vend op med lidt af bbq saucen, mynte, purløgs blomster og koriander frø, pak det ind i bollerne, damp dem i ovnen ved 100 grader i 17 min,
Saltet grøntsager
1 agurk
1 kinaradis
2 squash
3 aflange radisser
15 blade mynte
2 spsk maldon salt
Skær dine grøntsager på størrelse med nudler og drys salt henover og massere dem kort, lad dem stå i en sigte i 1 time, vask dem derefter spred dem ud på et skærebræt, kom mynte og radisblade oven på og rul dem op med en gaffel, pyntes af med kombu, revet kombu kan måske købes ved den lokale kinesiske købmand!
Saltet citron vinagrette
5 saltet citroner
20 østers
200 gram sukker
150 gram æble eddike
Skær din saltet citron ud i små tern, husk kun at brug skallen ikke det hvide eller kødet.
Kom det op i en gryde sammen med sukker og æble eddike, kog det op til du har en sirup, og tilsæt dine hakkede østers.