Lakrids går gourmet med Rainer Gassner fra restaurant "Ti trin ned"
Rainer Gassners dessert giver vi nu dig mulighed for at eksperimentere med hjemme i køkkenet på højeste lakrids-gourmet niveau. Gå direkte efter opskriften, hvis du er en dygtig amatørkok, eller lad dig blot inspirere og lav din egen version af ”Sommer”.
Asparges
De hvide asparges skrælles og skæres i 1cm tykke skiver. Lav en sukkerlage af 200g sukker og 200g vand – vandet varmes op og sukkeret røres i. Når sukkeret er opløst, koges aspargesene med til de er møre.
Syltede grønne jordbør
Lav en sukkerlage af 200g sukker og 200g vand – vandet varmes op og sukkeret røres i. Når sukkeret er opløst, køles lagen ned.
Skær jordbærerne i halve og lad dem ligge i lagen et par timer.
Sorbet
Alle ingredienser til sorbet koges op, blendes og køres på ismaskine.
Lakrids fløde
Alle ingredienser koges op under omrøring. Herefter hældes lakridsfløden i små forme og afkøles.
Mynte-chokolade
Vand og sukker koges op til 145 grader, og piskes i chokoladen med mynte og mynteolien.
Hollandaise
Start med at klare smørret, ved at smelte det i en gryde ved svag varme. Når smørret er smeltet stilles gryden til side til der dannet bundfald. Hæld nu det klare smør fra og smid bundfaldet ud.
Pisk æggeblommerne luftige i en gryde(ingen varme!). Tilsæt langsomt det klare smør under kraftig omrøring. Herefter kan de øvrige ingredienser piskes i.
Anretning
Anret asparges, grønne jordbær og lakridsfløde på en tallerken. Drys med myntechokolade. Form sorbeten med en ske som et æg. Pynt med hyldeblomst og server saucen.
Ingredienser
(4 pers.)
Asparges
200 g sukker
200 ml vand
4 hvide asparges
Syltede grønne jordbær
200 g sukker
200 ml vand
8 stk. grønne jordbær
Sorbet
350g ærter
200g sportssodavand
100g sukker
10g mynte
2 stk. husblads
Lakrids fløde
3 dl fløde
50 g sukker
5 g Raw Liquorice Powder
3 stk. husblas
Mynte-chokolade
150 g hvid chokolade
200 g sukker
100 g vand
5 g mynte hakket
5 dråber mynteolie
Hollandaise
2 æggeblommer
1 cl hvidvin
1 cl citronsaft
1 cl hyldeblomstsaft
250 g klaret smør
Hyldeblomst