Salatmesteren Tina Scheftelowitz (Suveræne Salater) giver her sit bud på en sprød salat med lakrids
Rist sesamfrøene på en tør, varm pande, til de dufter. Skær ½ cm af enderne af julesalaterne og halver dem på langs. Skær æblet uden kernehus i små terninger og vend dem i en skål sammen med 1 tsk æbleeddike. Varm olie på en stor pande. Steg de halverede salathoveder gyldne ved høj varme i ca. 3 minutter. Vend dem, skru ned for varmen og steg dem gyldne på den anden side. Hæld sojasovs, 2 spsk æbleeddike og honning over og giv salaten 2 minutter mere, mens du vender den en sidste gang.
Anret salaten på et fad. Drys 1 spsk sesamfrø på. Kom æbleternene over og drys med endnu 1 spsk sesamfrø.
Ingredienser
(4-6 pers.)
2 spsk sesamfrø
4-5 hoveder julesalat(500 g)
1 æble
1 tsk æbleeddike
Dressing
1 spsk smagsneutral olie
1 spsk sojasovs
2 spsk æbleeddike
1 spsk flydende honning
½ tsk Raw Liquorice Powder